tisdag 14 december 2010

The insane ramblings of a broken old man...

I SvD kan man läsa hur en professor emeritus försöker förklara för svenska folket att bombmannen som sprängde sig själv i lördags egentligen inte ville ha ihjäl en massa svenskar. Han var i själva verket djupt deprimerad på grund av arbetslöshet och ville ta sitt eget liv, men eftersom det är en synd enligt Koranen så var han tvungen att försöka dra med sig så många människor som möjligt in i döden för att ge den en mening och få den förlåten av gud.

Argumenten för varför det är på det här viset var framför allt för att han misslyckades och då kunde han inte vara en tränad mujahedin (fint ord för terrorist) och att han i hans ljudklipp lät väldigt förälskad i sin fru och det kan man inte heller vara om man är terrorist. Alltså var han en djupt deprimerad man och därför även fråntagen allt ansvar för sin handling.

Istället för att tala om det som hade kunnat bli en stor nationell tragedi talar professorn istället om att det är en personlig tragedi att en 29-årig man tagit sitt liv och lämnat efter sig både fru och barn. Det är dessutom som så att resten av det muslimska samhället i Sverige fördömer och förfasas av mannens tilltag, enligt professorn.

I andra delar av SvD kan man läsa att det finns belägg för att mannen som sprängde sig själv faktiskt tränats av Iraks absolut farligaste terrororganisation. De är fundamentalister som vill införa Sharia-lagar och utöva islam utan reformer och annat gullegull.

Titeln professor emeritus härrör från latinets emeritus, vilket betyder "den som har tjänat ut", alltså pensionerad professor. Det kanske är dags för den käre professorn att faktiskt ta sin pensionering på allvar, det finns faktiskt duvor i parken som behöver mat mer än vad samhället behöver en gammal mans lätt förvirrade alster.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-tragedi-som-redan-utnyttjas_5807159.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bombman-kan-ha-ovat-i-irak_5806953.svd

4 kommentarer:

  1. Ha ha ha... Bra skrivet. Pensionera gubben!

    SvaraRadera
  2. Stämmer bra, jävla daltande gubbe

    SvaraRadera
  3. Jan Hjärpe är av samma sort som de som anklagar våldtäktsoffer för att klä ut sig utmanande, istället för att angripa våldtäktsmännen. Det spelar ingen roll för honom hur Islam förgiftar allt vad mänskliga rättigheter heter och hur kvinnor förtrycks i länder med sharia-styrelseskick. Istället riktar han all sin kraft på att beskylla väst.

    Snälla sparka detta jävla skräpet, han har förlorat allt förtroende som professor eftersom han inte på något vis agerar objektivt och opartiskt.

    SvaraRadera
  4. Käre vän Jan Järpe är en person som lever i en akademisk verklighet, jag hade själv honom som föreläsare i Lund. Han är som de flesta intellektuella, politiskt korrekt in absurdum. Man kunde säga vad som helst till honom under hans föreläsningar han bara log och blev aldrig arg.

    SvaraRadera