torsdag 16 december 2010

Demokratin har segrat...

Ikväll hurras det för fullt både i Grästorp och i andra delar av landet. Partiledaren för Svenskarnas Parti entledigades från sin plats i kommunfullmäktiget. Demokratin har segrat... eller?
Daniel Höglund valdes in i kommunen av grästorpsbor som tröttnat på sina hycklande politiker som nött sina byxbakar lite väl länge på sina stolar.

Nu visar de sina rätta ansikten, de är fruktansvärt rädda för att förlora fler platser om fler får upp ögonen för den realpolitik som Svenskarnas Parti vill föra i kommunen. Så rädda att de inte ens kan vänta på att låta myndighetsmaskineriet ha sin gång. Daniel Höglund har överklagat den tvångsskrivning i Vänersborg som möjliggjorde för kommunfullmäktige att i ren Robinson-anda rösta ut den som var det största hotet i tävlingen.

Detta visar på ett oerhört väljarförakt bland kommunpolitikerna och jag hoppas att väljarna minns detta om fyra år när det återigen är dags att lägga en papperslapp i lådan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hogerextremisten-akte-ut-1.1228078
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hogerextremisten-akte-ut_5814651.svd

4 kommentarer:

  1. Jag röstar inte på partiet i fråga men tycker gott man kunde väntat med det slutgiltiga beslutet tills överklagandet hade behandlats. Det finns en ju en mängd partier som förespråkar en mindre väl genomtänkt politik, men om folk har röstat på dem så måste man acceptera det och försöka övertyga folk att rösta annorlunda nästa gång.
    Undrar förresten om politikerna hade handlat på samma sätt om det vore en lokalavdelning av ett extremislamistiskt shariaförespråkande parti som röstats in? Med tanke på att en del kommuner i landet redan är väldigt invandrartäta så kanske inte det scenariot är så orealistisk om några år?
    Förövrigt så verkar kommunchefen i Grästorp, av artikeln att döma, vara väldigt odemokratisk då han redan i förväg säger att den uteslutna politikern inte får komma tillbaka till fullmäktige om partiet får rätt i sin överklagan.

    SvaraRadera
  2. vilka grisar till lokalpolitiker!!

    varför ska man ha demokrati bara när det passar pk-maffian???

    pk-maffian har alltså åter visat att demokrati inte fungerar i sverige. svear äga konung taga och vräka. då hade vi rösträtt. inte nu. det är dags att gå tillbaka till ruta noll och ett samhälle att vara stolt över.

    jag är högutbildad (dr) och jag avskyr etablissemanget intensivt.

    trots allt, det daniel med flera lyckats med, att komma in, är fantastiskt. nu är det bara att gilla läget och utnyttja för att få fler att inse vilka ruttna politiker vi har, samt komma tillnbaka med fler mandat i fler kommuner nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Ähhh... Deras småaktiga försöka fungerar ändå inte. Daniels ersättare tar platsen och Daniel följer med som åhörare när de har sammanträde. Så nu får de dras med två "nazister" istället för en. He he he...

    SvaraRadera
  4. Folket vill ha fler blogginlägg, vi har väntat rålänge nu :)

    SvaraRadera