fredag 11 maj 2012

Snälla nån...

Jag älskar att läsa nyheter, vare sig de stör eller glädjer mig, men idag blev det lite för mycket på en gång så jag lägger upp mina tre huvudsakliga irritationsmoment för att förhoppningsvis kunna släppa dem sen.

1: H&M's annonser ökar risken för cancer. Den som har ögon i skallen och något innanför pannbenet som kan processera synintrycket förstår att det är ohälsosamt att sola så mycket att man får den nyansen. Ska vi tvinga alla annonsörer som visar brunbrända människor att ha en varningstext i stil med den som finns i alkoholannonserna? "Att sola ökar risken för hudcancer". Samtidigt måste det höjas ett varnande finger för brun-utan-sol konceptet eftersom det innehåller miljöfarliga partiklar.
Trygghetssamhället når nya nivåer i att underkänna befolkningens förmåga att hantera information.
Artiklar:
http://www.dn.se/debatt/hm-befaster-livsfarligt-skonhetsideal
http://www.dn.se/ekonomi/h--m-beklagar-att-de-upprort-cancerfonden
http://www.dn.se/nyheter/sverige/hudcancerfallen-okar-snabbt
http://www.dn.se/ekonomi/vi-koper-solbranna-pa-burk-for-miljoner

2: Kommerskollegiet trollar med siffrorna för att öka Sveriges import av matvaror. Och Dagens Nyheter jublar över "rapporten" som i själva verket jämför produkter som inte alltid borde jämföras exempelvis för att de inte finns på marknaden under samma tidsperiod/säsong. Rekommenderar följande inlägg: http://www.effektmagasin.se/det-ohallbara-spraket-klimatsmart-klimatsmart-narodlat
Artikeln: http://www.dn.se/ekonomi/narodlat-inte-alltid-det-basta

3: "Enligt de nuvarande reglerna ger ett barn som har fötts utomlands rätt till samma antal dagar med föräldrapenning oavsett vilken ålder barnet har vid invandring. För barn födda utomlands tilldelas föräldrapenningdagarna retroaktivt. Föräldraledigheten för flera barn kan dessutom tas ut efter varandra. Det medför att föräldrar som invandrar med flera barn ibland kan ta ut föräldrapenning under åtskilliga år." Jag låter citatet tala för sig själv.  (Och tillägger ett litet: No shit, Sherlock?! till artikelns författare. Och för övrigt anser jag att det skulle vara viktigare att förbättra möjligheterna för svenska studenter som skaffar barn innan eller under sin utbildning istället för att mer eller mindre straffa dem.) 
Artikeln: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/foraldrapenning-bromsar-integrationen_7190163.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar